Educar en l’empatia

Un grup de famílies vam poder compartir una estona molt agradable amb Piti Capella. Diria que més que una xerrada va ser una conversa. La Piti és dolça i tranquil·la, i d’una manera entenedora ens va introduir en les claus de la comunicació empàtica.

Vam parlar d’emocions, d’escolta activa, de mirar l’altre sense judicis, de parlar sense judicis, de com parlem i des d’on. Adonar-nos de la importància del llenguatge i de com expressar-nos, de la necessitat de ser assertiu, de poder expressar les nostres necessitats i emocions, aprendre a dir no i a acceptar un no, amorosament.

Vam fer petits exercicis per posar en pràctica actituds empàtiques i no violentes. Primer, amb una activitat d’escolta activa: com escoltar amb tots els nostres sentits i sense intervenir.

Després, com reconèixer des d’on parlem o com ens expressem: des de la violència o des de l’empatia. A partir d’un simpàtic símil amb una girafa o un xacal. Mentre la girafa parla des d’ella mateixa, expressant-se des del que veu, del que sent…, el xacal parla sota el sedàs de la interpretació i el judici, amb agressivitat.

La Piti ens va dur també un recull de llibres sobre la cultura de pau i la comunicació empàtica, que podeu veure a la imatge.

Ara, ens toca començar a practicar… segur que descobrim moltes coses de nosaltres mateixos i redescobrim l’altre.

Moltes gràcies, Piti.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s